Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 16:10

Бібліотека БЗОШ №1

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

13:51
ІV міський конкурс читців ім. Т.Г. Шевченка «Живе слово Кобзаря»

 

Пам’ятайте, що на цій планеті,

Відколи сотворив її пан Бог,

      Ще не було епохи для поетів,

      Але були поети для епох.

     

     Ліна Костенко

 

Саме ці слова найяскравіше характеризують постать великого Кобзаря, людини світлого розуму, чистих помислів і трагічної долі, день народження якого ми відзначаємо 9 березня. Вихованці бібліотечного гуртка «Живи, книго!» під керівництвом завідуючої бібліотеки Липчак О.В., готуючись до ІV міського конкурсу читців ім. Т.Г. Шевченка «Живе слово Кобзаря», який відбувся 23 лютого 2019 у Боярському будинку культури за підтримки Боярської міської ради, серцем доторкнулися до його поезії. Шевченкова муза – то доля самої України. Гаряча любов до знедоленого рідного краю звучала у кожному слові, кожному рядку його безсмертних творів, які конкурсанти вибрали для прочитання.

Журі у складі: головаТетяна Зубкова, поетеса, член Спілки письменників України, журналіст, голова ГО «Боярське Мистецьке Братство» та члени журі - Анастасія Бащенко, актриса Київського державного академічного театру юного глядача на Липках; Марія Сенько, актриса І категорії Київського муніципального академічного театру ляльок; Сергій Мороз, поет, музикант, лауреат премії ім. В. Стуса, голова ГО Боярське об'єднання музикантів «Адлібітум», подякувало всім учасникам конкурсу за активну життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі національну гідність, самоусвідомлення.

Члени бібліотечного гуртка стали одними з переможців конкурсу. У ІІ віковій категорії (10-12 років) почесне ІІ місце зайняла Сидоренко Людмила, учениця 5-Б класу. У ІІІ віковій категорії (13-14 років) ІІ місце посіла учениця 8-В класу Войтюшенко Каріна і ІІІ місце Демченко Надія, також учениця 8-В класу.

У номінації літературні композиції члени гуртка - Демченко Надія і Войтюшенко Каріна зайняли ІІ місце.

Отож, читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчість, станьте гідними його заповідей і мрій! Памятаймо:

 

Ми є нащадки славного Тараса,

Його терни торкнулись й наших тіл.

Народ возвести в націю – не в расу,

Огненним словом Велетень хотів.

 

 

 

 

 

Переглядів: 310 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz