Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 19:56

Бібліотека БЗОШ №1

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

09:56
Місячник шкільних бібліотек

План заходів до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

у Боярській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

2019-2020 н. р.

 

п/п

Назва заходів

Дата

Клас

Відповідальний

1

Інформаційна виставка до 250-річчя І. Котляревського «Безсмертний полтавець»

01.10

Всі класи

Липчак О.В.
 

2

Участь у конкурсі читців «Сила слова»–2019, у рамках Всеукраїнського Молодіжного фестивалю імені Івана Коваленка

19.10

9-Б,

6-Б

Липчак О.В.

3

Рейд-перевірка підручників « Як живеш, підручник?»

21.10-25.10

1-11 класи

Липчак О.В., бібліотечний актив

4

Бібліотечні уроки серед учнів 2-3-их класів: «Структура книги»

06.11-11.11

2-3-ті класи

Липчак О.В.

5

Результати проведення

Всеукраїнського місячника бібліотек

висвітлити на сайті бібліотеки

Листопад

 

Липчак О.В.

Бажанова О.А.

 

Директор школи Мелашенко К.М.

Бібліотекар Липчак О.В.

 

 



 

                                              

Інформаційна виставка

до 250-річчя з дня народження І. Котляревського

«Безсмертний полтавець»

У вересні 2019 року виповнилося 250 років від дня народження корифея української літератури Івана Петровича Котляревського.

Творчість Івана Котляревського ознаменувала собою початок нової ери української літератури. Із порівняно невеликого за обсягом його творчого доробку починається потужний рух національного відродження. Поема «Енеїда», над якою Котляревський працював майже три десятиліття (до кінця свого життя), стала епохальним за своєю громадською i художньою значущістю явищем у духовному житті українського народу. «Енциклопедією українського життя VIII століття» - назвав її Максим Рильський.

З нагоди ювілею письменника у Боярській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 завідуючою бібліотеки Липчак О.В. була організована інформаційно-ілюстративна виставка «Безсмертний полтавець», яка ознайомила учнів і учителів закладу із життєвим та творчим шляхом великого письменника, основоположника нової української літератури Івана Котляревського.

 

        



 

Конкурс читців «Сила слова»-2019

Всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль

імені Івана Коваленка

Український патріотизм — це не просто пасивна любов до своєї Батьківщини. Він вимірюється не словами, а конкретними справами, особистим внеском кожного у розбудову незалежної української держави. І взірцем для нас у цьому є І.Ю. Коваленко - видатний український поет - шістдесятник, дисидент, політв'язень радянських часів, учитель.

Внутрішньо незалежний та безкомпромісний, І.Ю.Коваленко не співпрацював із тоталітарним режимом, ніколи не належав ні до яких угрупувань чи партій. Працював учителем іноземної мови у Боярській ЗОШ І-ІІІ ст.№1. У 1972 році заарештований під час репресій, яким було піддано українську творчу інтелігенцію.

Усвідомлення того, що поет жив у Боярці і працював у нашому начальному закладі, надихає учнів нашої школи не тільки на участь, а й на перемоги у конкурс читців «Сила слова» у рамках Всеукраїнського молодіжного мистецького фестивалю імені Івана Коваленка, який у цьому році відбувся 19 жовтня в Боярському будинку культури. У цьому році у конкурсі взяли участь 13 навчальних закладів та 65 конкурсантів.

Голова журі конкурсу - Тетяна Кобзар – заслужена артистка України, актриса театру та кіно, радіо- й телеведуча, театральний педагог, доцент, доцент кафедри сценічної мови КНУТКТ ім. І.К. Карпенка-Карого, тренер спеціалізованих майстер-класів і тренінгів з техніки мовлення. Члени журі - Євгенія Непиталюк – старший викладач кафедри режисури телебачення КНУТКТ ім. І.К. Карпенка-Карого, телевізійний редактор, сценарист, актриса театру, кіно та телебачення, Павло Голов – диктор, актор дублювання та озвучування, Кириленко Марія Іванівна – почесний Президент Фестивалю, донька поета Івана Коваленка.

В юнацькій віковій категорії (14-15 років) І-е місце посіла Артьомова Валерія, вихованка гуртка «Живи, книго!», керівником якого є завідуюча бібліотеки Липчак Олена Володимирівна.

Глибинна природна любов Івана Коваленка до України стократ множилась вродженою незалежністю, свідомою громадянською позицією поета та палкою непримиренністю до несправедливості. Ключовими в творчості поета є слова:

«Життя – не перелік змарнованих літ

Життя твого духу – до Бога політ,
Життя – це порив до небес»

 

      

     



 

 

Рейд-перевірка стану підручників

«Як живеш, підручнику?»

Виховання бережливого ставлення до книги не лише економічна потреба суспільства, а, насамперед, формування особистості.

Відповідно до плану роботи шкільної бібліотеки з 21.10 по 25.10 завідуючою бібліотеки та бібліотечним активом - учнями 11–го і 9-Б класів була організована перевірка підручників з метою бережливого і відповідального ставлення до них.

 

Перевіркою були охоплені усі класи школи. Під час перевірки враховувалося ставлення учнів до виданих підручників, зокрема, наявність обкладинки, закладок, а також (за потреби) своєчасний ремонт.

Рейд-перевірка показала, що переважна більшість учнів підтримують належний стан підручників. Це свідчить про гарну роботу класних керівників та активу бібліотеки. Але не в усіх учнів зовнішний вигляд книг відповідає вимогам.

Перевіркою встановлено, що краща робота зі збереження підручників серед учнів 1-их, 5 –их, 9-Б, 11-го класів. Результати перевірки підручників буде розміщено на шкільному та бібліотечному сайтах.

Дякуємо всім, хто вміє берегти найцінніше!

Єдині вимоги до учнів щодо використання та збереження підручників:

    • пам’ятай, що бережливе ставлення до книги – завдання державної ваги;
    • отримавши пiдручник, обгорни його;
    • слідкуй за чистотою книги, не читай під час їжi, не бери брудними руками;
    • не загортай сторiнок, а користуйся закладкою;
    • не роби на сторiнках пiдручника помiток, записiв тощо;
    • не клади в книгу олiвцi, iншi товстi предмети: вiд цього рветься палiтурка;
    • читаючи пiдручник, не згортай його палiтурками одна до одної: від цього сторiнки пiдручника розпадаються;
    • слiдкуй за станом книги, своєчасно ремонтуй її;
    • пам’ятай: пiдручник повинен служити учням не менше 5 рокiв i бути чистим та неушкодженим;
    • у кiнцi навчального року своєчасно повертай підручник в бібліотеку тiльки у вiдмінному станi, бо на нього чекають молодшi школярі;
    • бережи свого вiрного, мудрого друга – книгу!

 

                     

 

                     

 

 



 

Бібліотечні уроки «Структура книги»

серед учнів 2-3-их класів

У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек з 06 по 08 листопада 2019 року завідуюча бібліотеки Липчак О.В. з вихованцями бібліотечного гуртка «Живи, книго!» провели серед учнів 2-3-их класів бібліотечні уроки «Структура книги».

Мета бібліотечних уроків у початковій школі полягає в тому, щоб ознайомити молодших школярів з бібліотекою, її книжковими фондами, принципами розміщення книжок на полицях у відкритому для доступу фонді, познайомити учнів зі структурою книги, книгознавчими поняттями: обкладинка, форзац, титульний аркуш, анотація, ілюстрація, зміст, навчити розуміти її зміст, прищеплювати любов до художнього слова, вручити кожному своєрідний «ключ» до бібліотеки.

 

                       

    

    

      

 

      

 

 

 

Переглядів: 336 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz