Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 16:32

Бібліотека БЗОШ №1

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:39
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2017-2018

План заходів до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у 2017-2018 н. р. Боярська ЗОШ І-ІІІ ст.№1

 

Шкільний і районний етапи конкурсу читців «Сила слова 2017» у рамках Молодіжного мистецького фестивалю імені Івана Коваленка

Шкільний і районний етапи конкурсу читців «Сила слова 2017» у рамках Молодіжного мистецького фестивалю імені Івана Коваленка

3 жовтня 2017 року  у Боярській ЗОШ І-ІІІ ст.  №1 був проведений шкільний етап конкурсу читців «Сила слова» у рамках Молодіжного мистецького фестивалю імені Івана Коваленка.

Фестивалю присвоєно ім’я учителя, поета та дисидента Івана Юхимовича Коваленка, який прожив у Боярці більш, як півстоліття.

Внутрішньо незалежний та безкомпромісний,  І.Ю. Коваленко не співпрацював із тоталітарним режимом, ніколи не належав ні до яких угрупувань чи партій. Працював учителем іноземної мови у Боярській ЗОШ І-ІІІ ст.№1. У 1972 році заарештований під час репресій, яким було піддано українську творчу інтелігенцію.

Усвідомлення того, що поет жив у Боярці і працював у нашому начальному закладі, надихає  учнів школи до найактивнішої участі у конкурсі, мета якого виявлення творчо обдарованих учнів, виховання у них патріотичних почуттів, увічнення пам’яті поета-дисидента та педагога Івана Коваленка.

Гран-прі конкурсу здобули учні  10 класу Панюхно Атем та учениця   9-Б класу Дитинчук Серафима з літературно-музичною композицією «Осіння Муза», серед учнів 9-11-их класів І-е місце посів учень 9-Б класу Глущенко Іван, ІІ місце – Лілія Коваленко (11 клас), серед учнів 7-8 –их класів І місце поділили між собою Артьомова Валерія, Халаїм Софія, Остапець Карина, ІІ місце зайняла Войтюшенко Карина.  Кияниця Георгій та Гоц Тарас перемогли у конкурсі серед учнів 4-6-их класів, ІІ місце вибороли Радзевіл Анастасія та Івоненко Олена. Переможці були нагороджені грамотами та взяли участь у районному етапі конкурсу «Сила слова», який відбувся 10 жовтня у приміщенні Боярського будинку культури за ініціативи громадської організації «Центр розвитку громад».


Фотозвіт: ФОТОЗВІТ

 

Книжкова виставка до Дня українського козацтва Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас у цей день відзначається День українського козацтва. Цей день – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.

З нагоди цих свят у приміщенні бібліотеки Боярської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 бібліотекарем Липчак О.В. була організована книжкова виставка «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!» для ознайомлення з творами українських письменників про витоки українського лицарства - козацтва, про зародження і розвиток козацької традиційної культури та національне військове мистецтво, блискучі перемоги запорожців у жорстоких боях, їхню любов до своєї вітчизни та незрадливу вірність побратимам.

Адже  ми - українці і повинні перш за все пам’ятати: хто ми, звідки наші корені.

 

Виступ на МО класних керівників

 13 жовтня 2017 року бібліотекар БЗОШ І-ІІІ ст.№1 Липчак О.В. виступила  на МО класних керівників з метою ознайомлення класних керівників, класоводів, педагога-організатора, заступника директора з навчально-виховної роботи  з бібліографічними списками рекомендованих статей з фахових періодичних видань 2017 року, посібниками  та збірниками, в яких містяться розробки виховних годин, диспутів, бесід з учнями,  годин спілкування, сценарії родинних свят, батьківських зборів, створених з урахуванням вікових особливостей школярів.

Ток-шоу до  Дня  українського  козацтва «Козак – хвалькуватий гультяй чи відважний лицар?»
 

13 жовтня 2017 року в рамках Всеукраїнського місячника бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя» бібліотекарем Боярської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 Липчак О.В. та учнями 11 класу було проведено ток-шоу  до  Дня  українського  козацтва на тему: «Козак – хвалькуватий гультяй чи відважний лицар?».  Мета даного заходу  - повернутися  до національних витоків, духовної пам’яті; пригадати з учнями події виникнення історичного явища – козаччини; на основі дослідження козацького життя, побуту, традицій сприяти формуванню здорового способу життя підростаючого покоління; виховувати почуття гідності і  шани до рідної країни.

Форма проведення заходу - ток-шоу  була вибрана невипадково. Це дало змогу обговорювати з запрошеними гостями та глядачами  питання загального інтересу, а саме, мужність і відвагу козаків, здоровий спосіб життя, який був їм притаманний, звідки вони черпали сили, наснагу, міць…

У ході дискусії учасники ток-шоу дійшли висновку, що козак - це людина здорова та сильна, смілива і  відважна. 

У наші часи  козак – це  синонім лицарської доблесті та високого благородства.

  

 

 

Рейд-перевірка стану підручників «Як живеш, підручник?»

Навчити школярів любити книгу, піклуватися про неї – завдання всіх педагогів та бібліотекарів школи. Виховання бережливого ставлення до книги не лише економічна потреба суспільства, а, насамперед, формування особистості.

З метою виховання відповідального та дбайливого ставлення до навчальної літератури, поваги до праці людей, які їх створюють, у рамках Всеукраїнського місячника бібліотек  бібліотекарем БЗОШ І-ІІІ ст.№1 Липчак О.В. та бібліотечним активом було  проведено  загальношкільний рейд-перевірку підручників «Як живеш, підручник?».

Станом на 10.11.2017 було  виявлено, що  більшість учнів ставляться до збереження підручників відповідально, намагаються дбайливо ними користуватися: підручники обгорнуті, підписані, підклеєні. Можуть надати «першу допомогу» зіпсованому підручнику. Це свідчить про гарну роботу класних керівників. Результати рейду будуть висвітлені на шкільному сайті та Веб-сайті шкільної бібліотеки.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя» у Боярській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Переглядів: 377 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz