Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 13:59

Бібліотека БЗОШ №1

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

15:03
Віртуальна книжкова виставка "ТВОРИМО ЄВРОПЕЙСЬКУ КРАЇНУ РАЗОМ"

"ТВОРИМО ЄВРОПЕЙСЬКУ КРАЇНУ РАЗОМ"

 

   З метою інформування  вчителів та учнів нашої школи  з питань європейської інтеграції, залучення учнівської молоді до активної творчої діяльності, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історії,  культури, обрядів та традицій інших країн, популяризації європейської та української культурної спадщин, сприяння налагодження та  укріплення зв’язків між європейськими народами, формування громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів, у шкільній бібліотеці було оформлено  книжкову  виставку: «Творимо європейську країну разом».  

Майдан від першої особи. 45 історій Революції гідності / упоряд. Тетяна Ковтунович, Тетяна Привалко. — К. : К.І.С., 2015. — 320 с., іл. ІSBN 978-617-684-125-8

Анотація. У збірнику подані фрагменти спогадів учасників протестних акцій, що відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року і названі Революцією гідності. Інтерв’ю були зібрані Українським інститутом національної пам’яті у рамках проекту «Майдан: усна історія». Проект реалізується у партнерстві з Фондом збереження історії Майдану. До збірника відібрані спогади учасників, різних за статтю, віком та умовною формою участі, з тим, щоб представити структурованість Майдану як самоорганізованої соціальної мережі.

Для дослідників, учителів та всіх, хто цікавиться перебігом подій Революції гідності. Збірник проілюстровано світлинами, наданими учасниками проекту.

Зубков С.К., Карнацевич В.Л., Хорошевський А.Ю. Події, що змінили Україну/ С.К.Зубков, В.Л. Карнацевич, А.Ю.Хорошевський; худож.-оформлювач О.М.Іванова –Харків: Факт,2013.- 383 с.

Анотація. До цієї книжки ввійшли нариси про події, що змінили історію України. Виникнення трипільської культури, заснування Києва та Львова, зародження Запорозької Січі, Переяславська рада, Полтавська битва, публікація «Енеїди» Котляревського, створення державного гімну України, бій під Крутами, Голодомор, аварія на Чорнобильській АЕС, введення в обіг гривні – це лише мала частка тем, що представлені у цьому виданні. Якби не було цих подій, історія України була б зовсім іншою. Якою – хто знає…

Андрійчук О. Україна - Європа: тести на сумісність: збірка публіцистичних текстів/О. Андрійчук; передмова: П. Ф. Вознюк.–Київ: Смолоскип,2007.–373 с.

Анотація. Збірка гострої та проникливої публіцистики Олеся Андрійчука присвячена викликам, що постають перед Україною у сучасному глобалізованому світі. У статтях, що друкувалися у виданнях «Дзеркало тижня», «День», «Українська газета», зачіпаються найбільш дражливі і суперечливі питання: від стосунків України із сусідами до Голодомору 1933 року.

 

Украина-Европа: хронология развития: в 5 т./Сост. В.А.Зубанов, О.А.Григорьева, Л.Ю. Нескромнюк и др. – К.: КРИОН, 2009

Украина-Европа: хронология развития.- Том 1,2. – К.:КВІЦ, 2008.- 576 с.

Анотація. «Украина-Европа: хронология развития» - це науково-популярне видання, яке висвітлює в хронологічній послідовності історичний розвиток України і Європи з древніх часів до 1000 року. Цікаві факти, яскраві ілюстрації допоможуть вам дізнатися про історію України в контексті історії європейських країн. Історичні події, викладені у книзі, співвіднесені з європейськими державами у сучасних кордонах. Назви неіснуючих сьогодні територій, держав або країн, що не є європейськими, в календарі виділено сірим кольором.

Розраховано на широке коло читачів. Може бути використане як джерело додаткових знань при вивченні курсу історії Європи і України.

 

Український парламентаризм: проблеми історії та сучасної політичної практики (до 145-річчя від дня народження Михайла Грушевського)/ Наукова конференція 29 вересня 2011 р.- К.: Український інститут національної памяті, 2012.- 456 с.

Анотація. У запропонованому збірнику містяться матеріали наукової конференції «Український парламентаризм: проблеми історії та сучасної політичної практики (до 145-річчя від дня народження Михайла Грушевського)» (Київ, 29 вересня 2011 р.). Автори статей виклали власний погляд на проблему історії розвитку парламентаризму на українських землях, а також роль М.С. Грушевського у цих процесах.

Збірник розрахований на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться історією України.

 

Щоб не забули. Памʼять про тоталітаризм в Європі.Читанка для учнів старших класів середньої школи в усіх європейських країнах / Ред. Д. Певез; Перекл. з англ. М. Марченко; Наук. ред. В. Яременко; Передм. С. Куртуа; Післям. до укр. вид. В. Вʼятрович. Український інститут національної пам’яті. ‒ К.: Вид-во "К.І.С.", 2016. ‒ 318 с.

Анотація. Книжку створено в рамках спільного проекту організацій та установ, що працюють разом у Платформі європейської пам'яті та сумління – некомерційному об'єднанні державних і приватних юридичних осіб – національних інститутів пам'яті, архівів, музеїв, меморіалів та неурядових організацій, що вивчають тоталітарне минуле Європи. Платформу засновано в Празі 2011 року. Її діяльність схвалено резолюцією Європейського Парламенту про європейське сумління і тоталітаризм 2009 року і Радою ЄС 2011 року. Станом на травень 2015 вона об’єднує 51 учасника з 13 країн ЄС, Молдови, України, Ісландії, США та Канади.

Переглядів: 448 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz